Home Izdvojeno ‘Vidim , čujem i mirišem ljeto’ za savršeni početak kolovoza

‘Vidim , čujem i mirišem ljeto’ za savršeni početak kolovoza

Idućeg tjedna će se u Vukovini održati prava ljetna manifestacija

PODIJELITE
Foto: Vukovina u srcu / Arhiva

I ove godine održat će se manifestacija Vidim, čujem i mirišem ljeto u Vukovini. Kako kažu, bit će sve po starom: “Pečenje pečenika, radionica-tradicijskog graditeljstva Turopolja, predstava i cjelovečernji film u bajkovitom dvorišću kurije Alapić.”

Organizacija je u rukama Udruge Vukovina u srcu koja želi ovo mjesto učiniti centrom okupljanja. Idućeg vikenda, 1. kolovoza, posjetitelji će moći uživati u bogatom programu.

Foto: TZVG

Program počinje u 18 sati s radionicom za osnovnoškolce “Prirodno graditeljstvo Turopolja” gdje će se graditi makete. Nakon toga, u 19 sati kreće predstava ’10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života’ Ivana Ožegovića, a u 20:30 počinje filmska večer. U suradnji s POUVG film koji će se prikazivati će biti ‘Uzbuna na zelenom vrhu’, dobro poznata priča o dogodovštinama Koka.

Osim ovoga, peći će se pečenici, izrađivati lutkice, makete te će biti postavljena izložba skulptura akademskog kipara Mladena Markulina.

Partneri i podrška organizaciji su Grad Velika Gorica, Muzej Turopolja, POUVG, Turistička zajednica Velika Gorica, DVD Vukovina, NK Ban Jelačić, Udruga umirovljenika i Vijeće mjesnog odbora.