Home Izdvojeno VIDEO Već 100-tinjak prijavljenih za Turopoljsku trku, start 26.svibnja

VIDEO Već 100-tinjak prijavljenih za Turopoljsku trku, start 26.svibnja

Najveća je i najstarija to sportska manifestacija u Turopolju, a ove se godine trči u pet kategorija

PODIJELITE

Pred nama je najdugovječnija sportska manifestacija- 27 Turopoljska trka. Start je 26.svibnja u 10:30. Vremena još ima, no pripreme su već naveliko počele, kažu nam organizatori iz Maraton kluba Velika Gorica koji su Trku najavili u suradnji s Gradom koji će se i ove godine pobrinuti da manifestacija dobro prođe i da se za nju čuje. Uz nositelje događanja, Maraton klub, Grad se uključuje i kroz svoja komunalna poduzeća, pomoći će i financijski i infrastrukturno kao generalni pokrovitelji, pa će ove godine dati i malo izdašniji iznos kod organizacije, najavili su.

“Nadamo se da ćete već ove godine, s obzirom na to da smo povećali sredstva u Zajednici športskih udruga, za redovno funkcioniranje udruge dobiti veća sredstva”, dodaje zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Prijave za trku već su počele, 100-tinjak je prijavljenih, a nove svakodnevno pristižu. Najveća je i najstarija to sportska manifestacija u Turopolju koja okupilja nekoliko stotina trkača iz Hrvatske i cijelog svijeta, a koji će ove godine trčati u pet kategorija:

  1. Promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana
  2. Polumaraton
  3. Turopoljska petica – utrka građana
  4. Turopoljska vatrogasna trka
  5. Učenička utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca

Današnje Turpoljske trke postale su neizostavan dio turističke ponude grada Velike Gorice i Zagrebačke županije, i centralni su sportski događaj ne samo za naše sportaše i maratonce, već sigurno i za veliku većinu stanovnika Velike Gorice i njezine posjetitelje, koji svake godine dolaze na trku u sve većem broju.

“Entuzijasti, dobri ljudi iz našeg grada su je započeli još 1993. godine, uz Plemenitu općinu Turopoljsku i svake je godine Turopoljska trka bila sve masovnija, uz sve više natjecatelja. Ono što nas sve zajedno veseli je da je ona sve kvalitetnija i bolja, uz puno više utrka i velik broj djece koja se prijavljuju, trče i uživaju” zaključuje gradonačelnik Dražen Barišić koji je sve građane, velike, male, sportaše i rekreativce pozvao na trku.

Detalji i prijave su ovdje. Vidimo se!