Home Izdvojeno FOTO Vi ste tražili, mi smo poslušali – ove godine građani mogu...

FOTO Vi ste tražili, mi smo poslušali – ove godine građani mogu okititi gradski bor

PODIJELITE

Čitajući vaše komentare i savjete oko nedovoljno ukrašenih božićnih jelki na Trgu Stjepana Radića i ispred Pučkog otvorenog učilišta, odlučili smo se obratiti Gradu i Savjetu mladih. Tako je na inicijativu Kronika Velike Gorice, a u suradnji s Gradom Velika Gorica i Savjetom mladih, građanima pružena jedinstvena prilika da sudjeluju u prigodnom ukrašavanju bora.

Tradicionalno postavljena gradska drvca svake godine svojom visinom plijene poglede prolaznika, ali kako bismo još više  ukazali na važnost zajedništva i suradnje lokalne zajednice, ove godine po prvi puta građani mogu, osim svojih domova, okititi i svoj grad. Budući da su mladi skupina koja nastavlja tradiciju, odlučili smo u goričkim srednjim školama organizirati radionicu ukrašavanja kuglica te pisanja blagdanskih želja kojima ćemo zajedničkim snagama ukrasiti gradsko drvce.

_MG_5898– Mi smo se kao Grad odmah odazvali takvoj inicijativi u ovo Božićno i blagdansko vrijeme. Lijepo je da se mladi na ovaj način povezuju i kreativno izražavaju. Smisao je dati svoje želje i razmišljanja za sljedeću godinu, a i nadolazeće razdoblje. Odaziv je odličan i ovi mladi su jako kreativni.  – rekla je Mirna Gajski Jolić iz Upravnog odijela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Ove radionice su održane u srednjim školama jer je cilj inicijative potaknuti mlade na promišljanje o Božiću i svemu dobrome što nas uči i na što nas potiče ovaj blagdan.

– Danas smo okupili popriličan broj srednjoškolaca koji su pokazali svoju maštu i što žele za Božić. Cilj cijele akcije je bio pokrenuti pozitivan duh koji bi neke držao možda i do kraja života. – rekao je Mario Dilberović, predsjednik Savjeta mladih Velike Gorice.

_MG_5884Srednjoškolci su uredili svoje kuglice. Pozivamo i vas da učinite isto kako bismo  zajedno uz veselje i blagdanski duh, okitili gradska drvca i u njih utkali vaše blagdanske želje. Kuglice će biti postavljene iduće nedjelje, 13. prosinca na Dan grada. Pridružite nam se i donesite svoje, vodootporne ukrase kako bi i vaš doprinos učinio gradski bor ljepšim.

 [print_gllr id=36322]