Home Izdvojeno VG Vodoopskrba snizila cijene priključka za 30 posto, a evo što nude...

VG Vodoopskrba snizila cijene priključka za 30 posto, a evo što nude ilegalcima!

PODIJELITE

VG Vodoopskrba snizila je cijene priključka vode u prosjeku za 30 posto. Rezultat je to širenja vodoopskrbne mreže za 55 kilometara pa je tvrtka zbog veće potrošnje vode pronašla prostor za pojeftinjenje svojih usluga.

rak

– Na zadnjoj sjednici Nadzornog odbora donijeli smo Opće tehničke uvjete kako bi mogli pristupiti akciji smanjenja cijene priključka – rekao je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak na konferenciji za novinare.

Tri i pol metra priključka do sada je u prosjeku koštalo 4.300 kuna, dok je nova akcijska cijena 3.500 kuna. Novi korisnik će od VG Vodoopskrbe moći kupiti najmodernije plastično vodovodno okno za tisuću kuna i proći upola jeftinije nego da ga ugrađuje u vlastitom aražmanu.

– Na taj način možemo još dodatno smanjiti cijenu priključka, ako je ona 3500 kuna i ako tu još ušpara 1000 kuna, njega će u konačnici priključak jeftinije koštati i do 40 posto, a nekoga 25 posto, što ovisi od priključka do priključka ovisno o složenosti radova. Možemo reći da je ukupno pojeftinjenje u prosjeku za 30 posto – rekao je Rak pozivajući sve ilegalce da prestanu krasti vodu.

LEGALIZACIJA BEZ KAZNI

U idućih šest mjeseci građani koji imaju ilegalan priključak mogu se bez posljedica javiti u VG Vodoopskrbu gdje će ih djelatnici srdačno dočekati. Priključak će građani moći platiti na 10 rata, a mještani Čičke Poljane i na 20 rata.

– Za dobivanje legalnog priključka nije potrebno imati građevinsku dozvolu, već samo zahtjev za legalizaciju objekta koji je predan do 30. lipnja 2013. godine, te je na osnovu tog zahtjeva moguće zatražiti priključak i legalizirat ga – objasnio je direktor.

VODOPRAVNOM DOZVOLOM ŠTEDJET ĆE NOVAC

VG Vodoopskrba ishodila je do 1. siječnja 2019. godine vodopravnu dozvolu za pročistač voda, koji je ranije glasio na Velkom. Uvedena je nova tehnologija zahvaljujući kojoj se potpuno čista voda ispušta u Savu. Dobili su vodopravnu dozvolu i za crpilište, tako da tvrtka više ne treba plaćati 10 posto iznosa koncesije Hrvatskim vodama, čime će samo u ovoj godini uštedjeti 640 tisuća kuna.

Rak napominje kako su gubici u velikogoričkoj vodoopskrbnoj mreži 30 posto, dok su standardi Europske unije 20 posto. Ističe kako gorički prosjek nije loš jer su u susjednom Zagrebu gubici čak 50 posto. U vodoopskrbni sustav i odvodnju na području grada ove će godine uložiti devet milijuna kuna.

JESTE LI ZNALI?

Velika Gorica na raspolaganju ima pet bunara iz kojih može crpjeti 27 milijuna kubika vode, dok su trenutačne potrebe samo tri milijuna kubika.