Home Izdvojeno VG Legacy u novoj akciji “Dom je tamo gdje je srce” za...

VG Legacy u novoj akciji “Dom je tamo gdje je srce” za osobe starije životne dobi

Prikupljaju financijska sredstva za kupnju stambenih kontejnera, a prva koja će ga dobiti je 86-godišnja Ankica koju su obradovali druženjem prošlog vikenda

PODIJELITE
Foto: Facebook / VG Legacy

Ekipa iz VG Legacyja ne zna što je to pauza, takvo nešto u njihovom repertoaru naprosto ne postoji. Pisali smo kako pomažu starijoj gospođi Ankici koja ima 86 godina, a sada su pokrenuli i novu akciju u kojoj je prvi korak upravo nastavak pomoći za Ankicu.

Velika akcija “Dom je tamo gdje je srce”  za cilj ima prikupiti sredstva za kupnju stambenog kontejnera, potpuno opremljenog za život osoba starije životne dobi. “Razumijemo da ti ljudi žele ostati u njima poznatim okruženjima a realnost je takva da se svi boje da zbog svojih godina neće više dočekati ponovnu izgradnju svojih domova. Dostojanstvena starost bi morala uključivati wc, kupaonicu i kuhinju koji nisu smješteni pod vedrim nebom, u štalama koje se ruše niti u priručnim nastambama zatvorenim komadom najlona i udaljenim par sto metara od mjesta gdje spavaju.”, navode iz Legacyja objašnjavajući svoju akciju.

Pojasnili su i da se radi o stambenim kontejnerima veličine 15m2 koji su opremljeni spavaćim prostorom, kuhinjicom, kupaonicom, wc-om i klimom za grijanje i/ili hlađenje. Također su i prostorno napravljeni tako da osoba sa štakama može nesmetano doći do svih dijelova kontejnera, a rasvjeta je raspodijeljena tako da sve bude vidljivo i sigurno.

Cijena jednog stambenog kontejnera s dostavom i postavljanjem je 4.000 eura/30.000 kuna te kontejner dolazi iz BIH, od firme od koje su dobili najpovoljniju ponudu.

Prvi kontejner tako će ići za baku Ankicu čiju priču možete pronaći i ovdje. “Ankica u svojoj 86-oj godini, sa dvije štake i kukovima koji ne prate njenu volju i bistrost, hrabro svakodnevno prevali rutu od mjesta gdje spava pa do priručne kuhinjice, barem 10 puta. U njoj kuha, u njoj je i kantica za kupanje, u njoj je sve besprijekorno čisto i posloženo, bez obzira što nema poda, nema stropa i nema vrata.”, dodaju.

Uz riječi bake Ankice “još to malo kol’ko imam ću izdržati” koje žele pretvoriti u “kol’ko god još imam ću uživati” možete im pomoći i vi donacijom na žiro račun Humanitarne udruge VG Legacy: HR9124840081135191457.

“Novac je samo alat kojim možete mijenjati svijet na bolje, promijenite ga s nama!”