Home Izdvojeno VG FEST krenuo odlično, čeka nas još puno toga

VG FEST krenuo odlično, čeka nas još puno toga

PODIJELITE

Današnji program Festivala urbane kulture počeo je u 10 sati kada se sve vrtilo oko vježbanja. Vježbalo se na otvorenom u novom velikogoričkom workout parku, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o jogi, capoeiri, paintballu, parkouru. Jutro ‘Živimo zdravo i aktivno’ okupilo je mnoge posjetitelje, djece i starijih. Za vrijeme događanja, a i sada, možete pogledati izložbu automobila iz Muzeja automobila Ferdinand Budicki iz Zagreba, kao i gamerske radionice te DJ slušaonicu.

VG-fest KVG Dario Drvodelić (5)

– Imali smo sreće, vremenska prognoza se obistinila, sunčan je vikend koji je sam po sebi razlog za izlazak u park, a posebno uz sve ove događaje. Djeca vježbaju, uče i vide stvari koje do sada možda nisu imali priliku vidjeti. Svi su isprobali i zdrave sendviče Matije Mikulića koji su stvarno odlični. Osjeća se toplina koja zrači iz posjetitelja, ovo je događaj kakav bi se trebao događati i češće. – rekla nam je Milada Mesarić, ravnateljica Turističke zajednice Velika Gorica.

VG-fest KVG Dario Drvodelić (3)

Posjetitelji su mogli saznati i isprobati što je to australski nogomet uz pomoć članova Kluba australskog nogometa Bombers. Posebnu pažnju privlačila je i radionica Paintballa u organizaciji Kluba 300 na kojoj su se posjetitelji mogli okušati u pucanju iz različitih plastičnih oružja.

– Ovo je sport kojim se boravi u prirodi, što je jako zdravo. Cilj u paintballu je eliminiranje drugih i svašta je dopušteno, odličan je spoj adrenalina i zabave. Donijeli smo svu opremu koju imamo, za djecu i starije. Ovo je prikaz meta, no uživo je ovo sve puno zabavnije. – Desnis Komšić, voditelj Kluba 300.

VG-fest KVG Dario Drvodelić (6)

Večeras nas još čeka program uz grupu TBF koji će od 21 sat preuzeti pozornicu. Sutrašnji program započinje u 15 sati, a možete ga vidjeti ovdje.