Home Izdvojeno VG FEST Gorica ima svoj ulični festival. I odličan je!

VG FEST Gorica ima svoj ulični festival. I odličan je!

Tri dana kreativnih radionica, natjecanja, izložbi, koncerata, akrobacija... Provjerite kako je bilo

PODIJELITE

Festival urbane kulture i kreativnog nereda, VG Fest dozvao nam je sunce i proljeće. Smješten u Parku Franje Lučića, pod lampionima i starim hrastovima, uz odličnu izložbu umjetničkih radova od otpada i plastike koje su izradili gorički vrtićanci, brojne kreativne radionice i koncerte, izložbu radova Lutajuće knjige i Chill zonu u kojoj ste mogli odmoriti i uživati uz dobar naslov i popiti piće, festival je Goričanima ponudio bogat sadržaj kvalitetnog uličnog, urbanog festivala.

U tri dana bilo je tu svega i za svakoga ponešto; od eko radionica “Ne VGtiraj nego recikliraj”, šumarija je postavila edukativne ploče o drveću i biljkama, pčelari su nas učili o važnosti pčela, izrađivali smo prirodnu kozmetiku, kugle za kupanje, terarij u staklenci, jeli zdravu hranu, lovili zmajeve, gledali vratolomne akrobacije na svili i u ringu.
Dva koncertna dana obilježili su Neki to vole vruće i Bang Bang te gorički band Alive, a posebnu pažnju privukao je film “Plastični ocean” koji je projiciran na otvorenom prostoru parka.

Projekcija dokumentarnog filma “Plastični ocean”

Goricu su posjetili i stand up komičari, Klub mladih organizirao je i pub kviz na otvorenom, Plesni klub Megablast natjecanje u hip hopu i break danceu…

Neki to vole vruće
Alive
Bang Bang

“Odlična atmosfera i super prostor. Ovo bi trebalo potrajati cijelo ljeto, a ne samo tri dana. Gorici su potrebni ovakvi sadržaji na otvorenom gdje će se građani opustiti, uživati, družiti i provesti vrijeme s klincima”, komentirali su Goričani. Iako su festival posjetili u nešto manjem broju, to ipak nije umanjilo kvalitetu festivala, kao ni ponudu, a svi koji su došli, zasigurno nisu požalili. Uz Goričane stigli su tu i drugi gosti, pa čak i turisti iz Azije koji nisu propustili koncertne večer, na kojima su hrabro i zaplesali.

“Doveli smo festival u povijesnu jezgru grada, u sam centar Velike Gorice i produžili smo ga s dva na tri dana. Jako smo zadovoljni, ali zasluge prvenstveno idu tome što je lijepo vrijeme. Mislim da su ljudi željni zbivanja na otvorenom i Gorica zaslužuje ovakvu jednu manifestaciju”, govori nam Antonija Badurina Odrčić iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Sve pohvale idu Turističkoj zajednici, Goričkoj alternativnoj sceni, ali i Megablastu, Goričkom klubu mladih, tetama i vrtićima, Uredu za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice te svim umjetnicima i izvođačima i sudionicima VG Festa koji se iz godine u godinu trude da festival dobije na svojoj prepoznatljivosti. Vrijedi podsjetiti kako je VG Fest u svojim počecima bio Festival Kreativnog nereda kojeg je organizirala Gorička alternativna scena (GAS), da bi ga kasnije pod svoje okrilje preuzela Turistička, pa onda veliko hvala GAS-u što mu je dao gasa u tim prvim koracima.  I dok Zagreb ima Stross ili Cest is d’best, Samobor Cufus, Varaždin svoj ulični festival, Gorica s VG Festom može sigurno hrabro stati uz bok svima njima. Ovogodišnjim je izdanjem još malo izgradila svoju prepoznatljivost, jer nerijetko će građani pomiješali VG Fest s Goričkim večerima ili pak Exposure Music festivalom koji će se uskoro održati na ranču u Kurilovcu (o tome u sljedećim objavama). No, VG Fest hrabro grabi naprijed i gradi svoju priču. Uz svježu kreativnu energiju i ideje, vjerujemo da će nadaleko postati prepoznatljiv.

Foto: Mario Žilec