Home Izdvojeno VG Čistoća javlja: Novi raspored odvoza komunalnog otpada

VG Čistoća javlja: Novi raspored odvoza komunalnog otpada

Iz VG Čistoće mole za strpljenje korisnika za vrijeme uhodavanja novog rasporeda i napominju da ukoliko sav otpad nije sakupljen prilikom odvoza, bit će sakupljen prilikom idućeg odvoza.

PODIJELITE

Iz VG Čistoće mole sve korisnike da obrate pozornost na novi raspored sakupljanja i odvoza komunalnog otpada za 2023. godinu. Raspored je otisnut i dostavljen svim korisnicima uz mjesečni račun za mjesec studeni. Isti je dostupan i na internetskom portalu VG Čistoće na adresi http://www.vgcistoca.hr/usluge/rasporedi-odvoza-za-2023-godinu/.

Tijekom 2022. godine trgovačko društvo VG Čistoća d.o.o. je u suradnji s Gradom Velikom Goricom uvelo novi sustav gospodarenja otpadom. Prilikom tog testnog razdoblja uočile su se mogućnosti za poboljšanje kvalitete usluge i racionalizaciju korištenje vozila, opreme i zaposlenika te smanjenja potrošnje goriva, u svrhu bolje ekonomičnosti poslovanja. Sukladno tome izrađen je i novi raspored odvoza.

“Zahvaljujemo se svim korisnicima na suradnji u 2022. godini, a upravo oni su i najzaslužniji za velike pomake u povećanju postotka razvrstavanja otpada na području našega grada. Naime u spomenutoj 2022. godini odvojeno od miješanog komunalnog otpada prikupljena je 50 % veća količina otpada nego u 2021. godini, odnosno 7.674,71 tona. Također je na Odlagalištu neopasnog otpada Mraclinska Dubrava u 2021. godini bilo odloženo ukupno 15.397 tona miješanog komunalnog otpada, dok je u 2022. godini odloženo samo 12.602 tona miješanog komunalnog otpada, što predstavlja smanjenje odlaganja za 2.795 tona odnosno 19%. Rezultati su odlični, a vjerujemo da ćemo u 2023. godini, uz podršku i visoku ekološku svijest naših korisnika oni biti još i bolji. Svim korisnicima želimo sretne i mirne božićne i novogodišnje blagdane te uspješnu novu 2023. godinu, uz želju da i u idućoj godini kao i do sada uspješno i savjesno odvajaju svoj komunalni otpad.”, javljaju iz VG Čistoće.

 

 

Vaša VG Čistoća d.o.o.