Home Sport Velikogorički karatisti su viceprvaci Hrvatske, karatistice brončane

Velikogorički karatisti su viceprvaci Hrvatske, karatistice brončane

Karate klub Velika Gorica godinu zatvara s ukupno 21 medaljom s prvenstava Hrvatske od čega sedam zlata, dva srebra i 12 bronci

PODIJELITE

U Đakovu se kroz vikend održalo ekipnom prvenstvu Hrvatske u borbama na kojem je sudjelovalo 12 članova Karate kluba Velika Gorica. Velikogorički karatisti osvojili su dvije medalje u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja. Dječaci su osvojili drugo mjesto i postali viceprvaci Hrvatske, a djevojke su završile kao treće u teškoj konkurenciji.

Dečki su nastupili u sastavu David Lovrinović, Luka Lukačić i Petar Tibor, a cure u sastavu Ema Jukić, Matea Kordić i Katja Braica.

U kadetskom dijelu natjecanja su obje ekipe izgubile broncu. “Vrlo smo sretni s ove dvije medalje koje su došle kao šećer na kraju 2022. godine, ali opet ostaje žal za još ponekom medaljom jer smo svjesni da su naši mlađi kadeti i kadetkinje u samom vrhu Hrvatske i zaslužuju još bolje rezultate.”, govori trener Goran Živković te dodaje kako su godinu zatvorili s ukupno 21 medaljom s prvenstava Hrvatske od čega sedam zlata, dva srebra i 12 bronci.