Home Izdvojeno Velikogorička tranzicijska grupa: Zasučite rukave i sadite zdravu hranu

Velikogorička tranzicijska grupa: Zasučite rukave i sadite zdravu hranu

PODIJELITE

Udruga ZMAG večeras će od 18 sati u Gradskoj knjižnici prikazati film “U Tranziciji 2.0”, čime će predstaviti velikogoričku tranzicijsku grupu koja je počela djelovati još prije ljeta.

akcija_Skolarac1

– Želite li kompostirati svoj biootpad, dobiti svoju vrtnu parcelu ili nabavljati svježu hranu direktno od proizvođača koje cijenimo i poznajemo? Grupa koja djeluje pod radnim nazivom Tranzicijska inicijativa VG već nalazi lokalne odgovore na ta pitanja, a večeras ćemo i predstaviti svoj vrt i naše daljnje planove. Svi koji žele zasukati rukave i izgraditi održivu zajednicu u Velikoj Gorici neka nam se pridruže. Ulaz na večerašnji film je slobodan – poručuju iz ZMAG-a.

ZMAG-33.jpg

 

Film “U tranziciji 2.0” (Emma Goude, 2012.) je inspirativno uranjanje u globalni tranzicijski pokret, pokret za prijelaz u društvo s manje nafte i vjerojatno manje novca, ali s većom kvalitetom življenja. To je niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima koja tiskaju vlastiti novac, posvuda uzgajaju hranu, lokaliziraju ekonomiju i grade vlastite sunčane elektrane. Ovaj pokret za stvaranje održivih zajednica je ideja koja se viralno širi planetom, društveni eksperiment u nošenju s ovim nesigurnim vremenima uz optimizam i usmjerenost na rješenja.