Home Izdvojeno Velikogorička paraatletičarka Ani Jelenić postigla državni rekord u Dubaiu

Velikogorička paraatletičarka Ani Jelenić postigla državni rekord u Dubaiu

Jučerašnjim nastupom u bacanju kugle klase F33, osvojila je visoko peto mjesto

PODIJELITE
Foto: Para atletski klub Uspon

Pisali smo kako su članovi Paraatletskog kluba Uspon iz Velike Gorice ovih dana na svjetskom natjecanju u Dubaiu. Od 26. veljače do 1. ožujka se u Dubaiu održava 2023 Dubai Grand Prix – 14th Fazza International Championships na kojem nastupaju naši paraatletičari Velimir Šandor, Mirnes Omerhodžić, (Ri Omer) i Ani Jelenić.

Ani Jelenić je jučerašnjim nastupom u bacanju kugle klase F33, osvojila visoko peto mjesto s rezultatom 4,81m. “Ovaj rezultat je Anin novi osobni rekord te isto tako i novi državni rekord. Ani je ujedno i potvrđena klasa F33 na četiri godine.”, navode iz Uspona. Podsjećamo, Ani Jelenić je 2021. godine postavila državni rekord u bacanju kugle F33 sa rezultatom 3.96 m kada je zauzela 3. mjesto.

Mirnes Omerhodžić završio je svoj nastup na 2023 Dubai Grand Prixu bez plasmana zbog procjene suca o neispravnosti bacačke stolice odnosno povrede pravila odvajanja koljena od bacačke stolice. Unatoč tome ostvarena je željena klasa F51 s statusom C (bez reklasifikacije) te skupljeno vrijedno iskustvo za daljnja natjecanja, ponosno navode iz kluba.

Foto: Para atletski klub Uspon