Home Izdvojeno Velikogoričanka Mirela Katalenac kandidatkinja za zamjenicu župana Zagrebačke županije

Velikogoričanka Mirela Katalenac kandidatkinja za zamjenicu župana Zagrebačke županije

"Vidjela sam županiju iznutra i izvana, vidjela sam ju kroz predstavničku i izvršnu vlast, koliko je ona troma, bezidejna i to želim mijenjati."

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Na današnjoj konferenciji za medije zajednički kandidat SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije, predstavio je Mirelu Katalenac kao kandidatkinju za zamjenicu župana Zagrebačke županije. Mirela Katalenac iz Velike Gorice donedavna je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, bila je dugogodišnja županijska vijećnica te se dokazala u nizu projekata što je i razlog zašto je Zmajlović predstavio upravo nju.

Diplomirana ekonomistica, Mirela Katalenac,  svoje radno iskustvo i stručnost, stekla je, između ostalog i radom u realnom sektoru. S ponosom ističe rad za Zagrebačku županiju koja je oduvijek bila interes njezinog političkog djelovanja. Bila je u dva mandata članica Skupštine Zagrebačke županije, a od 2014. do 2017. godine i potpredsjednica Skupštine iz redova oporbe.

Predstavljanje se odvijalo ispred ulaza u Srednju školu Velika Gorica, a i za to je postojao razlog. Osim što je tu školu pohađala Mirela je kao članica tima dala veliki doprinos razvoju županijskog projekta Centra kompetentnosti vrijednog 100 milijuna kuna koji će se graditi u Velikoj Gorici na prostoru škole. “Hvala svima na ukazanom povjerenju i svima koji su stali iza odluke da ja budem kandidatkinja za zamjenicu župana. Nalazimo se u mom gradu za koji silno želim da bude središte Zagrebačke županije te da upravo mi budemo promjena u županiji.”

Uvođenje dnevnog boravka i građanskog odgoja u škole

Fokus njenog djelovanja su i mladi, za koje smatra da nisu naša budućnost nego naša sadašnjost jer se već sada njima treba baviti. “Mi smo ti koji im moramo osigurati okvir u kojem će biti dostupan dnevni boravak u svim sredinama u županiji jer on nije čuvaonica djece nego stvaranje radnih navika od najranije dobi. Mi smo ti koji moramo osigurati građanski odgoj koji ne zamjenjuje vjeronauk nego uči djecu toleranciji i kako da se brinu o sebi, o zdravlju i o drugima.”

Dodaje i kako je na županiji zadatak da zadržava osnovnoškolce u županiji, a ne da u srednju školu odlaze u druge županije zbog primjerice besplatnih udžbenika za srednjoškolce. Napominje kako su upravo oni ti koji moraju osigurati da gospodarstvo i obrazovanje stoje zajedno.

“Vidjela sam županiju iznutra i izvana, vidjela sam ju kroz predstavničku i izvršnu vlast, koliko je ona troma, bezidejna i to želim mijenjati. Želim biti dio tima koji to želi mijenjati. Želim ponosno hodati svojim gradom i razgovarati o projektima i o tome što županija može napraviti za Veliku Goricu, a ne da se postavljaju pitanja što je županija i zašto mi ona treba.”, zaključuje Katalenac te napominje kako se okviri obrazovanja moraju izvoditi zajedno s nastavnicima koji najbolje znaju kako je raditi s djecom i što im je zapravo nužno i potrebno.

Okupljenima se obratio i Mihael Zmajlović koji je podsjetio kako je važno središte Županije preseliti u Veliku Goricu te da je to simbolički značajno, ali i da je na taj način puno bliže građanima. “U današnje vrijeme digitalizacije, županija bi trebala biti u svakom gradu i ispostavi.”, dodaje te spominje i trenutni problem sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo te napomenuo kako trenutni prioriteti nisu pravilni.