Home Izdvojeno Velikogoričani u Hrvatskom saboru

Velikogoričani u Hrvatskom saboru

PODIJELITE

O rezultatima u VI.Izbornoj jedinici razgovarali smo s troje Velikogoričana koji su dobili mandat u Hrvatskom saboru.

Gradonačelnik Dražen Barišić u Sabor je ušao zahvaljujući preferencijalni glasovima. Osvojio je 11,08% glasova u VI. Izbornoj jedinici. Zahvalio je svim biračima koji su ispunili svoju građansku dužnost i izašli na birališta. Pozvao je Gorana Beusa Richembergha i Ivana Šukera na suradnju za boljitak Velike Gorice.

Goran Beus Richembergh na listi koalicije stranaka Hrvatska raste u VI.Izbornoj jedinici dobio je 3% preferencijalnih glasova. Poziv na suradnju gradonačelnika Barišića, Beus Richembergh je ovako prokomentirao:

– Tijekom ovih šest godina ja sam ga ne znam koliko puta pozivao na suradnju sa zastupnicima u Hrvatskom saboru. On je to učinio samo jednom kada je bilo otvoreno pitanje reforme područja sudova, jedino tada je pristao da se to zajednički odradi. Na moje ranije pozive da se javi kad treba zastupati interese gradskih projekata, nikad se nije javio. Sad je odjednom u novoj situaciji pa poziva na zajedništvo. Neka prije svega pogleda kako to zajedništvo izgleda u Gradskom vijeću koje on kontrolira.-Gradsko-vijece-25.jpg

Richembergh je zadovoljan svojim rezultatom i rezultatom koalicije Hrvatske raste u VI.Izbornoj jedinici.

– Pokazalo se da predviđanja koja su našoj koaliciji davala puno manje šanse i predviđala veću dominaciju HDZ-a, bila potpuno kriva. Šesta izborna jedinica u tom smislu ostala je opredijeljena lijevim i liberalnim idejama. Nemojte zaboraviti da je i ovaj izborni uspjeh MOSTA na tom tragu. Iako su glavni protagonisti konzervativno politički orijentirani, oni u svom pristupu regionalizaciji, decentralizaciji i ekonomiji, zastupaju liberalne ideje. To nije konzervativizam HDZ-ovog tipa. U tom smislu izuzetno sam zadovoljan rezultatom u Velikoj Gorici i VI. izbornoj jedinici – zaključio je Beus Richembergh.Ivan-Suker

U XI. Izbornoj jedinici za dijasporu, Ivan Šuker osvojio je 8,35% glasova. Upitan da komentira rezultate u VI. Izbornoj jedinici gdje je i on svojevremeno bio na listi te poziv gradonačelnika Dražena Barišića na suradnju, odbio je svaki komentar.

Sudeći prema odgovorima, odnosno odbijanju komentara, pitanje je kada će i hoće li uopće doći do suradnje na razini Barišić – Beus Richembergh – Šuker.