Home Izdvojeno Velikogoričani kasnili na posao zbog kvara na pantografu

Velikogoričani kasnili na posao zbog kvara na pantografu

PODIJELITE

Građane koji putuju vlakom na posao jutros je dočekao pravi kolaps u željezničkom prometu. U 7.16 sati nastao je kvar na pantografu, uređaju koji lokomotivu spaja s električnom mrežom. Kvar se dogodio na vlaku broj 783, koji je iz Zagreba putovao prema Osijeku i to na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Ubrzo je došlo do zastoja vlakova.

–  Zbog otklanjanja kvara morao je biti isključen električni napon u kolodvoru. Ekipe su na terenu i do 9.00 sati električni napon uključen je u izlaznim smjerovima iz zagrebačkoga Glavnog kolodvora prema Sisku, Rijeci i Zapadnom kolodvoru, a još se radi u smjeru prema Zagreb Borongaju. U smjeru Velike Gorice željeznički promet teče redovito od uključenja elekričnog napona, a do tada su u kašnjenju bila dva vlaka  –  rekla nam je Eva Đurić iz korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture, ispričavajući se putnicima na kašnjenju.

Inače, kvar zbog kojeg su vlakovi jutros kasnili dogodio se nakon nedavne modernizacije željeznice u koju je samo na relaciji Velika Gorica-Turopolje uloženo 100 milijuna kuna, a sve kako bi vlakovi brže, sigurnije i na vrijeme dolazili na odredište.