Home Gospodarstvo Velikogoričani dobitnici nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Velikogoričani dobitnici nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Čestitamo Destileriji Brigljević, KUD Čiče Novo Čiče i OPG Robić

PODIJELITE

U Opatiji je sinoć bilo posebno svečano kada je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” dodijelila 70 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“. Ova nacionalna nagrada dodjeljuje se već desetu godinu, a među nagrađenima su ove godine i kandidati iz Velike Gorice i Zagrebačke županije. Zagrebačka županija osvojila je velikih sedam priznanja.

Među Velikogoričanima su nagrađeni:

  • Destilerija Brigljević – Zlatna povelja u kategoriji “Craft turizam”
  • KUD Čiče Novo Čiče – Brončana povelja u kategoriji “Ruralno turistički projekti”
  • OPG Robić – posebno priznanje za njegovanje tradicije u proizvodnji kukuruznog kruha i medenjaka u kategoriji “Tradicijska gastronomija”

Ukupno je prijavljen bio 161 kandidat iz 18 hrvatskih županija te 16 prijavitelja iz Bosne i Hercegovine. Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija.

Na svečanosti su bili prisutni predstavnici znanstvenih institucija, turističkih zajednica, ministarstava, državnih institucija, a među njima i Marijana Petir, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Ivan Bota, izaslanik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i drugi.