Home Izdvojeno Velikogoričan osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxu

Velikogoričan osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kickboxu

Gaj Ćosić kickbox trenira sedam godina i član je Hrvatske kickboxing reprezentacije. Do sada je osvojio Europski kup i bio je juniorski državni prvak. Trenutno je državni prvak u dvije discipline: u K1 i Low kicku.

PODIJELITE

Gaj Ćosić iz Velike Gorice na Svjetskom prvenstvu u kickboxu u Budimpešti, koje je održano proteklog vikenda, osvojio je treće mjesto. U kategoriji do 81 kilograma natjecalo se 18 natjecatelja iz jednako toliko zemalja. Gaj kickbox trenira sedam godina i član je Hrvatske kickboxing reprezentacije te zagrebačkog kluba Holy Spirit.

Ovaj strastveni boksač visok 190 centimetara ima tek 21 godinu, a na natjecanjima nastupa posljednje četiri godine. Do sada je osvojio Europski kup i bio je juniorski državni prvak. Trenutno je državni prvak u dvije discipline: u K1 i Low kicku. Redovno nastupa na Croatia openu koji se održava u prosincu.  – Trenirao sam nogomet do prvog srednje, ali vidio sam da od toga neće biti ništa. Počeo sam u Velikoj Gorici trenirati u klubu tajlandskog boksa. Tu sam trenirao dvije godine i odlučio se time malo ozbiljnije baviti. Po preporuci sam otišao u zagrebački klub Holy Spirit. Tamo mi je odlično, dobri su treneri i ekipa. Trener je prepoznao da bi moglo nešto biti i krenula su natjecanja – ispričao je Gaj za Kronike Velike Gorice.

Pred ovim mladim i perspektivnim sportašem, kojeg trenira Damir Posilović, još su mnoga natjecanja pa ne sumnjamo da će u Goricu donjeti još sjajnih medalja.

 

foto: Gaj Ćosić/Privatni album