Home Gospodarstvo Velika Gorica je korištenjem nove digitalne platforme postala transparentan grad

Velika Gorica je korištenjem nove digitalne platforme postala transparentan grad

Svaki potrošeni euro iz gradskog proračuna vidljiv je svakom sugrađanu

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar pohvalio se kako je u naš grad stigao projekt Projekt “Digitalna Hrvatska” u organizaciji Večernjeg lista. Pridružio im se i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

“Digitalizacija javne uprave je proces koji ne samo što građanima ubrzava i olakšava rješavanje njihovih zahtjeva i predmeta, već osigurava i transparentnost u radu javne uprave, kao i participaciju građana u donošenju odluka na svim razinama vlasti.
Velika Gorica je ovih dana upravo koristeći digitalnu platformu postala potpuno transparentan grad.”, objašnjava gradonačelnik Ačkar.

Ističe i kako se sve isplate i svi računi Gradske uprave i svih proračunskih korisnika, ustanova, sada javno objavljuju i svima su dostupni. Konkretnije – svaki potrošeni euro iz gradskog proračuna vidljiv je svakom sugrađanu.

Ove tehnologije omogućuju da rad Gradskog vijeća bude potpuno transparentan te se svi materijali koje vijećnici dobivaju za sjednice Gradskog vijeća javno objavljuju i dostupni su u digitalnom obliku svakom građaninu Velike Gorice.

“Zahvaljujući digitalnim platformama svake godine uključujemo naše sugrađane u izradu gradskog proračuna čime se omogućava direktna participacija građana u upravljanju Gradom. Velika Gorica je i jedan od prvih gradova koji je postao korisnik infrastrukture Centra dijeljenih usluga, državnog podatkovnog centra kojim upravlja APIS.”, zaključuje gradonačelnik.