Home Izdvojeno Velika Gorica dobila tri nova majstora zanata

Velika Gorica dobila tri nova majstora zanata

PODIJELITE
Foto: Udruženje obrtnika Velika Gorica

U četvrtak, 6. srpnja u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika održana je svečana podjela majstorskih diploma za 90 majstora i 90 majstorica iz 22 zanimanja. Na jesenskom roku 2016. godine i proljetnom roku 2017. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, majstorske ispite položili su i tri majstora iz Velike Gorice.

– Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju – poručuju iz Udruženja obrtnika Velika Gorica.

Foto: Udruženje obrtnika Velika Gorica

Prenošenje stečenih znanja najvažnija je zadaća majstora. Oni kao stručni učitelji kod mladih ljudi i budućih obrtnika trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u stručne i kvalitetne majstore i ljude.

Osim podjela majstorskih diploma, svima koji su sudjelovali na 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu uručene su i zahvalnice. Iz Velike Gorice na sajmu su sudjelovale Marijana Tretinjak, Ljiljana Cujan i Vanja Novak Mrkšić.