Home Vijesti Velik je broj alkoholiziranih vozača, policija stoga najavljuje novu akciju

Velik je broj alkoholiziranih vozača, policija stoga najavljuje novu akciju

PODIJELITE

Na velikogoričkim cestama svakog vikenda svjedočimo povećanom broju vozača koji upravljaju vozilima u alkoholiziranom stanju. Unatoč posebnom nadzoru prometa, brojka onih koji nemaju problem s time da pijani sjednu za volan i dalje je velika.

To je jedan od razloga zašto će velikogorička policija kroz vikend pa do ponedjeljka 23.08. od 22 do 6 sati ujutro provoditi preventivno represivnu akciju „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“.

Policija objašnjava gdje će se akcija provoditi: “Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, s okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu.”

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj. ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja. Ne poštivanje tih propisa najveći su uzročnici prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama.