Home Gospodarstvo Veleučilište Velika Gorica organizator je optometrijske konferencije srednje i jugoistočne Europe –...

Veleučilište Velika Gorica organizator je optometrijske konferencije srednje i jugoistočne Europe – OCCSEE 2018.

Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlađe generacije optičarske i optometrijske struke iskorištavanjem velikog potencijala i iskustva svjetskih i europskih priznatih i dokazanih stručnjaka.

PODIJELITE

Veleučilište Velika Gorica sudjeluje na IV. optometrijskoj konferenciji srednje i jugoistočne Europe –OCCSEE 2018. koja se do nedjelje održava u Puli u hotelu Park Plaza Histria gdje se okupilo više od 500 sudionika iz 30 europskih zemalja i iz SAD-a. Konferenciju pod zajedničkim sloganom Optometry and Optics for Better Vision, ove su godine zajednički organizirali Veleučilište Velika Gorica i Europska akademija optometrije i optike.

U sklopu trodnevne konferencije bit će održano niz radionica i okruglih stolova, a teme
konferencije su Binokularni vid i pedijatrija, Starenje oka, Prodaja optičkih pomagala u skladu s potrebama klijenta, Kontaktne leće i površina oka, Klinička tehnologija, Vještine vođenja, Oblikovanje vaše budućnosti i Obrazovanje.Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlađe generacije optičarske i optometrijske
struke iskorištavanjem velikog potencijala i iskustva svjetskih i europskih priznatih i dokazanih stručnjaka.

Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju međunarodne stručno znanstvene konferencije OCCSEE 2012, 2014 i 2016 pozicioniralo vrlo visoko uz europske eminentne institucije i time omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja. Najveću korist svakako imaju sudionici konferencije – optometristi, očni optičari, oftalmolozi, studenti budući optometristi te gospodarstvenici i tvrtke koji imaju važnu ulogu logističke potpore optometrijskoj i optičarskoj struci. Konferenciju je danas otvorio, uz predsjednika Europske akademije optometrije i optike Eduarda Teixeiru i predsjednika OCCSEE-a Alena Stranjika, predsjednik Europskog vijeća optometrije i optike Peter Gumpelmayer.