Home Vijesti Veleučilište predstavilo projekt DroneWise u Vinkovcima

Veleučilište predstavilo projekt DroneWise u Vinkovcima

Riječ je o projektu kojim se izrađuje niz praktičnih mjera za pripremu i poboljšanje odgovora ustanova u slučaju terorističkih napada bespilotnim letjelicama na javnim površinama

PODIJELITE
Foto: VVG

Prošlog tjedna je u Vinkovcima održana konferencija „Civilna zaštita i sigurnost gradova“ na kojoj je sudjelovalo i Veleučilište Velika Gorica. Ova konferencija organizirana je u ime časopisa Zaštita te uz potporu Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa pandemijom koronavirusa.

Održano je izlaganje o EU projektu DroneWISE kojim se izrađuje niz praktičnih mjera za pripremu i poboljšanje odgovora ustanova u slučaju terorističkih napada bespilotnim letjelicama na javnim površinama. Kako navode iz Veleučilišta, za projekt su posebno bili zainteresirani sudionici iz žurnih službi kojima bi osposobljavanje u području zaštite javnih prostora od terorističkog napada bespilotnim letjelicama bilo od osobite koristi.

Veleučilištu Velika Gorica je zajedno s projektnim partnerom dodijeljen i štand na kojem su naši kolege iz Službe za međunarodnu suradnju i projekte Antonio Klobučar i Jana Miriovsky zainteresiranim sudionicima konferencije pružili dodatne informacije o projektu, ali i o Veleučilištu i konferenciji Dani kriznog upravljanja koja će nastaviti s radom 22. i 23. rujna.”, objašnjavaju iz VVG-a.

Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika iz područja urbane sigurnosti i civilne zaštite. U izlaganjima i panel raspravama stručnjaci su dali svoje analize i stručna mišljenja kako bi se došlo do rješenja iz područja upravljanja krizama, posebice krizama uzrokovanim poplavama, požarima, potresima i pandemijom koronavirusa.