Home Gospodarstvo VEGORA objašnjava tko ima pravo na odgodu plaćanja PDV-a

VEGORA objašnjava tko ima pravo na odgodu plaćanja PDV-a

Odgovorili su i na pitanja koji poduzetnici ne mogu koristiti ovu mogućnost, na što se točno mjera odnosi te za koje razdoblje vrijedi odgoda plaćanja

PODIJELITE
Foto: Pexels

Razvojna agencija Grada Velike Gorice VEGORA, donosi odgovore u vezi odgode plaćanja PDV-a poduzetnicima. Naime, u sklopu mjera Vlade RH uslijed krize COVID-19, omogućena je i odgoda plaćanja PDV-a određenim poduzetnicima.

Na koga se odnosi mogućnost odgode plaćanja dospjele obveze PDV-a?

Kako navode iz VEGORA-a, ta mogućnost je za poduzetnike koji imaju utvrđenu obvezu PDV-a prema izdanim, a ne naplaćenim računima. Uz to, ti poduzetnici još moraju ispuniti dodatne uvjete kako bi koristili ovu mjeru. Postoje i dodatni uvjeti poput toga da imaju porezni dug manji od 200 kuna na dan prijave i da nisu u mogućnosti platiti dospjele porezne obveze.

Uz ovo, odgovorili su i na pitanja koji poduzetnici ne mogu koristiti ovu mogućnost, na što se točno mjera odnosi te za koje razdoblje vrijedi odgoda plaćanja.

Više o uvjetima potražite na web stranicama vegora.hr, na telefonima 5542 667 i 5542 668 ili se obratite mailom na mjere@vegora.hr