Home Sport Vega, iTeam i Aquabetta nove punopravne članice Zajednice športskih udruga grada

Vega, iTeam i Aquabetta nove punopravne članice Zajednice športskih udruga grada

PODIJELITE

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je bilo nazočno 46 od ukupno 52 članova skupštine te članovi Nadzornog i Etičkog odbora. Na dnevnom redu našlo se usvajanje rebalansa proračuna, izvješća o radu, financijski planovi za iduću godinu te prijam novih članica u Zajednicu.

Tako su nove punopravne članice Zajednice Teniski klub iTeam, Aquabetta sinkro klub i Sportsko plesni klub VeGa. “Sva ulaganja u razvoj sporta i sportsku infrastrukturu donose rezultate i s pravom možemo reći da su sportaši u potpunosti opravdali sva ulaganja iz gradskog proračuna odličnim rezultatima i okupljanjem velikog broja djece i mladih” – istaknuo je gradonačelnik Krešmir Ačkar.

Godinu ranije obilježila je globalna pandemija virusa Covid-19 koja je imala znatan utjecaj na aktivnosti u svim sportovima, a cjelokupna situacija imala je znatan utjecaj i na funkcioniranje svih članica Zajednice sportskih udruga. “Cijenimo da je Izvršni odbor realno planirao sredstva po programskim područjima koja su predložena Skupštini i da će ta sredstva omogućiti dobre rezultate naših članica u godini koja je pred nama.”, govore iz Zajednice.

Na završetku 2021. godine Zajednica športskih udruga broji 52 stalne članice u 23 različita sporta. U travnju ove godine u punopravno članstvo Zajednice primljeni su GK VG Limači, Plivački klub i Cheerleaders club Vegasice, a sada još tri nove članice.

Što se tiče financijskog dijela, iznos raspodjele sredstava za Zajednicu sportskih udruga u 2021. godinu je 11.322.500,00 kuna. Planirana sredstva za Programe javnih potreba u sportu za 2022. godinu očekuju se na razini 2021. godine, u skladu sa usvojenim gradskim proračunom. Veliki interes u 2021. godini bio je za sredstva u iznosu od 350.000,00 za koja se raspisuje javni natječaj za provedbu programa/projekata a na koji se prijavilo 37 udruga koje su ostvarile pravo na financijsku potporu.

Darko Blažinčić, tajnik Zajednice u smjernicama za 2022. godinu istaknuo je: “Sredstva koja Grad ulaže u razvoj sporta i rekreacije jesu znatna i potiču razvoj amaterskog i vrhunskog sporta, sufinanciraju se velike sportske manifestacije i programi za rekreaciju te projekti koji potiču zdravo i rekreativno vježbanje a dio sredstava ulaže se u poboljšanje postojeće sportske infrastrukture.”

Istaknuli su i ponos na odlične rezultate te činjenicu da smo jedini grad u Hrvatskoj pored Zagreba koji u najkvalitetnijem sustavu natjecanja ima nogomet, rukomet, košarku i odbojku dok je ženska nogometna ekipa i ženska odbojka na najboljem putu da ostvari plasman među najbolje.

Jedan od prioriteta Zajednice za 2022. godinu ostaje uređenje sportskog muzeja u prostoru Zajednice koji će biti posvećen dugogodišnjem tajniku Zajednice i našem prijatelju Davoru Štubanu koji je i pokrenuo inicijativu za osnivanje muzeja. Podsjetili su i na dobivanje prestižne titule Europskog grada sporta koju je naš Grad dobio za 2023. godinu a koju dodjeljuje ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation).

Rebalans proračuna, Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2021. kao i Plan rada i Financijski plan za 2022. godinu skupština je jednoglasno usvojila.