Home Izdvojeno Skoknite do Muzeja Turopolja s klincima na Muzejsku potragu i u Kino...

Skoknite do Muzeja Turopolja s klincima na Muzejsku potragu i u Kino na nagrađivane drame

Sudjelovanje i projekcije su besplatni

PODIJELITE

U sklopu Goričkih večeri, Muzej Turopolja za svoje najmlađe posjetitelje večeras organizira zabavnu igru Muzejska potraga. Igra će se održati ispred Muzeja Turopolja, no u slučaju lošeg vremena bit će prebačena u unutarnje prostore Muzeja, uz, dakako, pridržavanje svih potrebnih mjera. Muzejska potraga počinje u 18 sati i besplatna je.

U 18 i u 20:30 sati će se u Kinu Gorica prikazati filmovi iz Filmske Revije, konkretno se radi o filmovima Zaneseni i Sinonimi. Ulaz na projekcije je besplatan.

Zaneseni

U filmu Zaneseni prati se priča o vlasnicima dva rivalska zabavna parka u Stockholmu koja su smještena su jedan nasuprot drugom. Gröna Lund u vlasništvu obitelji Nilsson je zabavni park visoke klase i vrhunskih atrakcija, buržujska alternativa parku Nöjesfältet obitelji Lindgren koji nudi jeftino pivo, striptizete i već istrošene atrakcije. Svaka od obitelji odlučna je uništiti posao druge i preuzeti poslovnu dominaciju. Priča se komplicira kada se njihovi nasljednici Ninni i John zaljube. U sjeni Drugog svjetskog rata sukob između obitelji eskalira u priču o izdaji, ratu i zabranjenoj ljubavi. Ova magična romansa inspirirana je stvarnim događajima, a njezini kreatori, nagrađivani dvojac Måns Mårlind i Björn Stein, Hrvatskoj su publici poznati po kriminalističkoj seriji Most (Bron).

Sinonimi

U Parizu stvari ne krenu baš najbolje za Yoava. On pokuca na vrata stana koji je prazan te u njemu odluči otići pod tuš, ali mu za to vrijeme stvari bivaju ukradene. Ipak, ovaj mladi Izraelac došao je u grad s velikim očekivanjima. Odlučan je u namjeri da se što brže odrekne svoje nacionalnosti. Za njega je biti Izraelcem poput tumora koji treba biti odstranjen kirurškim zahvatom, a postati Francuzom bi značilo njegovo spasenje. Kako bi izbrisao svoje podrijetlo, Yoav najprije krene s jezikom: od sada nadalje on neće progovoriti niti riječi na hebrejskom. Rječnik francuskog jezika postaje njegov stalni suputnik. Nužni posjet izraelskoj ambasadi samo ga dodatno iritira; on smatra da su njegovi sunarodnjaci postali prava davež. Ali test naturalizacije također ima svojih mana. U isto vrijeme mladi francuski par s kojim se sprijatelji ima neobične ideje kako mu pomoći.