Home Kultura Večeras putopisno predavanje “O Africi i njezinim ljudima”

Večeras putopisno predavanje “O Africi i njezinim ljudima”

Predavanje uz foto i video projekcije počinje u 19 sati

PODIJELITE
Foto: POUVG

Večeras će se u Gradskoj vijećnici od 19 sati održati putopisno predavanje Martine Divić “Ne postoji sutra u Atru: o Africi i njezinim ljudima“. Divić će vas svojim pričama odvesti na obalu Senegala, kroz pustinju Mauritanije, do „ničije zemlje“ u Zapadnoj Sahari, pa sve do kraljevskih gradova Maroka.

“Ispričat će kako je voziti se vlakom koji prevozi ugljen kroz Mauritaniju, kakav je san kad noć provedeš u pustinji bez šatora, što je leblouh ili praksa nasilnog hranjenja ženske djece, o čemu razmišlja Fatima – djevojka koja živi u gradu usred Sahare, tko su berberi i zašto ne postoji sutra u Atru.”, najavljuju iz POUVG.

Osim priče pokazat će i atraktivne fotografije te video projekcije preko kojih će posjetitelje upoznati s državama i mjestima iz knjige. Dotaknut će se i ljudskih prava, kulturnih razlika i svega onoga što putnika na dalekom putovanju iznenadi, ali ponekad i razočara.

Nakon predavanja posjetitelji će moći kupiti knjigu „Ne postoji sutra u Atru“. Ova knjiga je njen prvijenac te je nastala od zapisa s putovanja u Afriku i jednoglasnom odlukom žirija osvojila nagradu Dijana Klarić za najbolji putopis 2022. godine, na festivalu putnika u Šibeniku.