Home Najave Večeras putopisno predavanje Jurice Galića Juke o nevjerojatnoj Etiopiji

Večeras putopisno predavanje Jurice Galića Juke o nevjerojatnoj Etiopiji

Predavanje će obuhvatiti njegova iskustva tijekom 32 dana istraživanja u kojima je prošao gotovo 5.000 kilometara

PODIJELITE
Foto: Jurica Galić Juka / Facebook

Danas, 7. veljače, s početkom u 18 sati, Gradska knjižnica Velika Gorica organizira zanimljivo putopisno predavanje pod nazivom “Zemlja spaljenih lica” – Etiopija. Predavanje će održati Jurica Galić Juka, putopisac, fotograf i svjetski putnik iz Splita.

Suradnik je nacionalnog časopisa “Meridijani” te dobitnik mnogih svjetskih i nacionalnih nagrada u fotografiji. Etiopija je bila posebno važno odredište za autora, a predavanje će obuhvatiti njegova iskustva tijekom 32 dana istraživanja, obilazeći 4.938 terenskih kilometara i dokumentirajući 54 lokaliteta, atrakcija i događaja.

Autor će podijeliti svoje dojmove o posjetu monolitnim crkvama Lalibele, sudjelovanju u etiopskom blagdanu Meskel, istraživanju regije Gondar, susretima s etničkim skupinama u Dolini Omo te iskustvima hranjenja hijena u Hararu.

Nakon završetka rata u Tigraju, autor je posjetio slavne aksumske obeliske, kapelu Kovčega saveza te se popeo na planine do starokršćanskih crkvi Debre Damo i Abuna Yemaha Guh. Finale putovanja uključilo je posjet najnegostoljubivijem području na Zemlji, Danakil depresiji, gdje je dokumentirao slano jezero Assal, aktivne vulkane Erta Ale i Dallol.

Dođite večeras i čujte sve o Etiopiji iz prve ruke.