Home Najave Večeras možete pogledati zabavnu predstavu Cabaret – Preko veze

Večeras možete pogledati zabavnu predstavu Cabaret – Preko veze

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznica je 50 kuna

PODIJELITE
Foto: POUVG

Ako tražite zabavu za večeras, a želite se dobro nasmijati, skoknite do Dvorane Gorica i pogledajte predstavu Cabaret – Preko veze. Radi se o predstavi satiričkog kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva.

Odnos Splita i Zagreba kroz predstavu

U cabaretu se scenske patnice predstavljaju stand-up monolozima tijekom kojih se odvijaju i dramske scene s ostalim glumicama iz predstave koje u tim scenama glume razne likove iz pojedinih priča.

Društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje ovi ženski likovi prolaze. Ovaj cabaret će, na svoj način, obraditi i odnos Splita i Zagreba, dva najveća hrvatska grada u čijim se sličnostima i razlikama susreću Mediteran i Mitteleuropa. Naime, jedna od junakinja je Splićanka u fotelji zagrebačke gradonačelnice. Važan aspekt ovog cabareta je i jezik. Splitski žargon, verbalna je glazba na kojoj će plesati emocije, stanja i raspoloženja naših junakinja. Kao i svaki punokrvni cabaret, i ovaj će biti koktel politike i erotike.

Autor i redatelj je Ivan Leo Lemo, a u ulogama su Ines Bojanić, Jelena Miholjević, Ana Maras Harmandeer i Linda Begonja. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznica je 50 kuna.