Home Crna Kronika Vatrogasci upozoravaju: Pažljivo rukujte sa svojim pećima

Vatrogasci upozoravaju: Pažljivo rukujte sa svojim pećima

Posljednji tjedni obilježeni su vatrogasnim intervencijama zbog neodržavanja dimnjaka

PODIJELITE

U posljednjih tjedana dana izvijestili smo o nekoliko slučajeva požara na našem području. Gorjele su dvije kuće na Krušaku, a u posljednjem zabilježenom požaru u potpunosti je izgorjela drvena kuća 71-godišnjakinje u Petrovini Turopoljskoj.

Iz tog razloga naša Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva upozoravaju građane i mole za dodatnu opreznost prilikom korištenja peći na drva i grijalica. “U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike.”, navode iz vatrogasne postrojbe.

Iz tog razloga upozoravaju građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Osvrnuli su se i na nesreću u Petrovini Turopoljskoj te naveli kako je intervencija srećom završila samo s materijalnom štetom, no malo je nedostajalo da bi bilo i kobnije. “Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima.”, zaključuju.