Home Gospodarstvo Vatrogasci opremljeni i spremni za požarnu sezonu

Vatrogasci opremljeni i spremni za požarnu sezonu

U Zaprešiću je održana Smotra vatrogasaca, vozila i opreme

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Vatrogasci Zagrebačke županije su spremni za redovne i vanredne intervencije na obali i u drugim dijelovima Hrvatske tokom ovogodišnje sezone požara, koja započinje 29. lipnja. Smotra vatrogasaca, vozila i opreme održana je u Zaprešiću radi provjere opreme i eventualnih poboljšanja prije početka sezone.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Dario Kezerić, izjavio je da su 104 vatrogasca s dvadesetak vozila obučeni, opremljeni i spremni za intervencije, ne samo u slučaju požara, već i za nepogode poput oluja, poplava i potresa. Po naredbi glavnog vatrogasnog zapovjednika, ove snage bit će raspoređene bilo gdje u Hrvatskoj ako bude potrebno.

Svako operativno područje Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije stavilo je na raspolaganje 13 vatrogasaca za protupožarnu sezonu. Kezerić je istaknuo da posjeduju adekvatnu opremu i vozila, ali najvažnije su njihove izvrsne vatrogasne ekipe koje posjeduju znanje i uvijek su spremne pomoći ljudima u nevolji. Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, Ervin Kolarec, izrazio je uvjerenje da će vatrogasci pokazati humanost, hrabrost i predanost kao i do sada, ako bude potrebno.

Tokom požarne sezone, vatrogasci Zagrebačke županije bit će raspoređeni na redovnim zadacima u Zatonu, Zadru i na otoku Hvaru, u Sućuraju.