Home Izdvojeno Uspješan početak sezone: Gorički paratletičari osvojili četiri naslova državnih prvaka i ukupno...

Uspješan početak sezone: Gorički paratletičari osvojili četiri naslova državnih prvaka i ukupno devet medalja

Državni prvaci su postali Miljenko Vučić, Nataša Sobočan i Stjepan Dereta u bacanju kugle, te Antonio Lovrić u trci na 60 metara

PODIJELITE
Foto: Para atletski klub Uspon

U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu za vikend je održano prvo dvoransko prvenstvo Hrvatske i prvo kolo Hrvatske paraatletske lige za 2024. godinu. Na natjecanju je sudjelovalo 96 paratletičara i paraatletičarki iz 13 hrvatskih klubova. Među njima bili su i članovi Para atletskog kluba Uspon iz Velike Gorice koji su postigli iznimne rezultate!

Započeli su sezonu iznimno uspješno, osvojivši ukupno devet medalja, od kojih su četiri zlatne, tri srebrne i dvije brončane. Državni prvaci su postali Miljenko Vučić, Nataša Sobočan i Stjepan Dereta u bacanju kugle, te Antonio Lovrić u trci na 60 metara.

Srebro su osvojili Dominik Nestić u skoku u dalj, u juniorskoj konkurenciji, te Dominik Počekal u bacanju kugle. Broncu su donijeli Ani Jelenić u bacanju kugle i Ivano Rajković u skoku u dalj, također u juniorskoj konkurenciji.

Osim medalja, postignuto je i devet osobnih rekorda, što dodatno naglašava uspješnost naših sportaša na ovom prvenstvu. Sveukupno, možemo reći da je ovo bio izvanredan početak sezone!

Sljedeće natjecanje očekuje ih već za mjesec dana u Puli – Croatia Open 2024.