Home Rekreacija Uspješan niz za Taekwondo klub: Osvojene brojne medalje na domaćoj i međunarodnoj...

Uspješan niz za Taekwondo klub: Osvojene brojne medalje na domaćoj i međunarodnoj sceni

Juniorke su osvojile Zagrebačku županiju

PODIJELITE

U posljednja tri vikenda, Taekwondo klub Velika Gorica aktivno je sudjelovao na tri različita turnira, uspješno se predstavljajući na međunarodnoj sceni.

Prvi turnir, G1 serije, Dracula/Romania open, održan je u Bukureštu od 3. do 6. studenog. Na natjecanju je sudjelovalo više od 800 natjecatelja iz preko 40 zemalja. Seniorka Sara Habijančić, u kategoriji -57kg, ostvarila je dobar nastup. Nakon osvajanja protivnica iz Francuske u drugom kolu, te uzvrativši poraz iz Luksemburga, došla je do borbe za medalju, gdje je nažalost izgubila od predstavnice iz Italije. Unatoč tome, Sara je osvojila važne bodove za WT rang listu, trenutno se nalazeći na 113. mjestu svjetske rang liste u kategoriji seniorki -57kg. Očekuje je još nastup na GI Balkan kupu te završno predstavljanje nacionalne vrste na U21 prvenstvu Europe.

Sara G1 Romanian, Dracula open 2023

Drugi turnir, Kondor open, održan 11. studenog, donio je izniman uspjeh za klub. S 15 sportašica i sportaša, osvojili su ukupno devet medalja, od čega su dva zlata, dva srebra i pet bronci. Natjecanje je okupilo 700 natjecatelja iz četiri države i više od 50 klubova. Zapaženi uspjesi postignuti su zahvaljujući odličnim borbama sportašica i sportaša. Osvajači medalja su: Ema Bakula i Dora Habijančić zlatne medalje, Paula Kučiš i Patrik Lončar srebrne medalje, Gabriela Bačurin, Matej Turković, Tamara Milić, Katarina Bačurin i Lejla Lea Kajfeš brončane medalje.

Prvenstvo Zagrebačke županije 2023

Treći vikend obilježilo je 16. taekwondo prvenstvo Zagrebačke županije, održano u Samoboru. Gorički klub je sudjelovao s 30 sportašica i sportaša te osvojio ukupno 22 medalje. Juniorke su se istaknule osvajanjem pet zlata, pet srebra i pet bronci u borbenim kategorijama, dok su u kategoriji poomsae/forme ostvarili dvije zlatne, dvije srebrne i tri brončane medalje. Klub je postigao izniman uspjeh u ukupnom plasmanu, s juniorima zauzimajući treće mjesto, dok su juniorke bile prve. Osvajači medalja su: Ema Bakula i Dora Habijančić zlatne medalje, Paula Kučiš i Patrik Lončar srebrne medalje, Gabriela Bačurin, Matej Turković, Tamara Milić, Katarina Bačurin i Lejla Lea Kajfeš brončane medalje.