Home Izdvojeno Uskoro počinje 8. Velikogorički brass festival!

Uskoro počinje 8. Velikogorički brass festival!

PODIJELITE

Najznačajniji festival u Hrvatskoj posvećen limenim puhačkim glazbalima počinje u subotu u 19, 30 sati. Osmi put zaredom otvorit će se Velikogorički brass festival i u Goricu donijeti najbolje iz svjetske jazz i klasične glazbe. Uz kvalitetnu glazbu i izuzetne umjetnike, posebnost su i after partyji na otvorenom s vrhunskim domaćim jazz umjetnicima, a povodom kojih će klub Cabana nuditi brass koktele, a ugostiteljski objekti brass menije. Festival traje do 28. svibnja, a program je prepun događanja.

VELIKI FESTIVAL ZA HRVATSKE UMJETNIKE

Velikogorički brass festival od svojih početaka u Goricu dovodi najbolje umjetnike limenih puhačkih instrumenata, potaknuo je neke među njima i na skladanje novih djela, određivao trendove u glazbi i upoznao svijet s hrvatskim umjetnicima.

– Ideja i ciljevi u pozadini festivala bi bili promicanje limenih puhačkih glazbala, prvenstveno na našim prostorima, pa spajanje naših umjetnika sa stranim umjetnicima jer su, zbog naše povijesti, umjetnici u svim područjima, a posebno limeni puhački instrumenti, bili malo u zaostatku za svojim kolegama vani i ovaj festival je doprinijeo tome da su u svega osam godina i oni našli svoj put u kontaktima i u izlascima vani i pokazivanju naše visoke kvalitete – istaknuo je umjetnički ravnatelj festivala Tomislav Špoljar.

brass-press-01

KAKO DO KARATA?

Karte za sve koncerte i after partyje su besplatne, a moguće ih je rezervirati i podići na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica gdje se Festival, uz Dom kulture Galženica, i održava. Iako sam Festival još nije ni počeo, organizatori već kreću u realiziranje novog, poboljšanog i obogaćenog idućeg izdanja.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

– Iduće godine tijekom Brass festivala namjeravamo organizirati izletničke ture po Turopolju s ciljem da izletnici po završetku izleta posjete Festival. Aranžmane ćemo ponuditi na širem području Hrvatske, a kadnidirat ćemo Velikogorički brass festival i za sredstva EU – rekla je Barbara Grđan Odrčić i dodala kako vjeruje da će Velika Gorica kroz neko vrijeme postati prepoznatljiva i po Brass festivalu.

– Mene prije svega veseli što je to jedan sadržaj koji spada u kulturnu ponudu Zagrebačke županije i to je jedan od vidova turističkih proizvoda koji mi njegujemo na području Županije, a tim više što je malo drugačiji i možda nije još bio prepoznat od velikog dijela publike koju on zapravo traži, znači to je ciljana skupina ljudi. I zato su nužne ovakve prilagodbe programa sa turističkim sadržajima – zaključila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.