Home Izdvojeno Upisi u vrtiće ići će on-line, nema razloga za brigu!

Upisi u vrtiće ići će on-line, nema razloga za brigu!

Kroz nekoliko dana na webu Grada i gradskih vrtića biti objavljen poziv roditeljima za upis djece u dječje vrtiće

PODIJELITE

Nema prepreka da se upisi u dječje vrtiće ne obave, izvijestio je zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar koji je podsjetio kako je grad još 2017. uveo on-line upise na čemu inzistiraju i dalje. Tako će kroz nekoliko dana na webu Grada i gradskih vrtića biti objavljen Poziv roditeljima za upis djece u dječje vrtiće, a sve je podređeno tome da roditelji iz sigurnosti vlastitog doma mogu predati svu potrebnu dokumentaciju.

Potvrdu pedijatra roditelji će predati naknadno

Jedini obrazac koji, u ovim trenutcima, nije potreban već će se pribaviti naknadno, jest potvrda od pedijatra koju će roditelji kasnije moći izvaditi i predati. „Želimo izbjeći kontakt roditelja i djece sa svim onim ustanovama u kojima postoji mogućnost ugroze“, kazao je Ačkar. Sve ostale dijelove prijavnice građani mogu skinuti putem sustava e-građanin te, nakon što dovrše prijavu, poslati na istaknute adrese. Roditeljima će na raspolaganju biti i telefoni Upravnog odjela za školstvo i predškolski odgoj, u slučaju bilo kakvih pitanja i nedoumica, a to je 01 6269 915.
„Nismo imali problema posljednjih godina s on line upisima, kao ni brojem upisane djece. Sva djeca su do sad upisana u dječje vrtiće i nema razloga za brigu“, poručio je Ačkar.

Dežuran vrtić u Pucekovićevoj

Dodaje kako u ovo vrijeme jedan vrtić u Gorici ima dežurstvo, i to onaj u Pucekovićevoj gdje je na današnji dan smješteno četvero djece, čiji su roditelji zdravstveni djelatnici ili imaju radnu obavezu.