Home Izdvojeno Ulaganje u sigurnost nema alternativu jer opasnost prijeti

Ulaganje u sigurnost nema alternativu jer opasnost prijeti

PODIJELITE

Na temu „Krize i katastrofe“ održana je osma konferencija Dani kriznog upravljanja. Analizirani su razni aspekti upravljanja u kriznim situacijama, ali je i poslana jasna poruka o važnosti osposobljavanja za izvanredne situacije.

– Suvremeni sigurnosni izazovi od onih koje uzrokuje sve dinamičniji društveni razvoj, do katastrofa uzrokovanih djelovanjem prirode, traže brze prilagodbe metoda i dinamike kriznog upravljanja. To nije moguće postići bez osposobljavanja i pripremanja svih koji su uključeni u upravljanje krizama. U tom cilju važno je analizirati iskustva u rješavanju prethodnih kriza, kako bi se unaprijedio sustav kriznog upravljanja – rekao je predsjednik Znanstvenog odbora konferencije Siniša Tatalović.

Velikogoričko područje je zbog zračne luke, ali i mogućih prirodnih nepogoda, ‘dosta ugroženo’, upozorio je gradonačelnik Dražen Barišić, istaknuvši kako grad istovremeno ima i veliku koncentraciju znanja, posebno na Veleučilištu, da se tome odupre.

– Veleučilište Velika Gorica dalo je gradu jednu novu dimenziju, dovelo je mladost u njega, ali i otvorilo mogućnost za daljnji prosperitet. Osim toga ono je svojim radom i rezultatima prepoznato i izvan granica Hrvatske – naglasio je Barišić.

Ovogodišnja konferencija obradila je šest tematskih cjelina, na kojima je prezentirano 120 radova iz Hrvatske i desetak europskih zemalja. Oni će svoje mjesto naći u zborniku radova.