Home Izdvojeno Uključite se u akciju ”Vaš dar za pravu stvar”

Uključite se u akciju ”Vaš dar za pravu stvar”

PODIJELITE

Počela je hvalevrijedna akcija ”Vaš dar za pravu stvar” koju provode volonteri Gradskog društva Crveni križ Velika Gorica. Riječ je o sabirnoj akciji Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa koja traje od 8. do 15. prosinca, a za građane u potrebi provode ju i sva Društva Crvenog križa diljem Republike Hrvatske. U akciju se mogu uključiti svi građani tako da kupljene prehrambene proizvode ostave u postavljene humanitarne košare.

– U suradnji s Kauflandom prikupljamo artikle za pakete humanitarne pomoći. Na letku pogledajte koje artikle prikupljamo i ako želite učiniti dobro djelo, kupite nešto s popisa i stavite u košaru na izlazu – rekli su volonteri goričkog Crvenog križa.

Kupiti možete brašno, rižu, tjesteninu, biljno ulje, kuhinjsku sol, šećer, marmeladu, riblju konzervu, mesnu konzervu, juhu u vrećici.

 

U mjesecu darivanja kada se pomaže onima koji su u najvećoj potrebi, Crveni križ Velika Gorica i ove je godine pripremio božićne paketi za socijalno ugrožene sugrađane.

Učenici sedmih razreda Osnovne škole Nikole Hribara, s razrednicom Robertom Marčec, ovaj su tjedan posjetili Pučku kuhinju Crvenog križa Velika Gorica. Ali nisu došli praznih ruku: donijeli su slatkiše i higijenske potrepštine i time darivali korisnike.

foto: Crveni križ Velika Gorica/Facebook