Home Crna Kronika Uhvaćeni pljačkaši ‘Žutoga kioska’! Tereti ih se za najmanje osam kaznenih djela

Uhvaćeni pljačkaši ‘Žutoga kioska’! Tereti ih se za najmanje osam kaznenih djela

PODIJELITE

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je jedan maloljetnik šest kaznenih djela počinio sam, dok su dva kaznena djela počinila zajedno.

>> Još jednom opljačkan kiosk u Svačićevoj, u djelatnicu opet uperen pištolj

>> Ponovno u “Žutom kiosku” prijetili pištoljem kako bi ukrali novac

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih, od lipnja pa do rujna 2023. godine, na području Velike Gorice  u tri navrata došao do kioska u Ulici kralja Petra Svačića te uporabom replike Air soft pištolja počinio razbojništvo te otuđio novac. U istom je razdoblju, sumnja se, također uporabom replike Air soft pištolja u dva navrata došao do trgovine u Ulici Jurja Dobrile gdje je također otuđio novac dok je jednom razbojništvo na isti način počinio u trgovini u na Trgu Stjepana Radića.

>> Još jedna oružana pljačka u Gorici, na meti opet Mlin i pekare

>> Nova oružana pljačka u Gorici: Pokradena trgovina u Dobrilinoj

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 3346 eura.

>> Drama na Galženici: Uperio pištolj u 26-godišnju zaposlenicu

U kolovozu su zajedno, sumnja se, na području Novog Zagreba, došli do trgovina u Ulici Vajdnin vijenac i u Ulici svetog Matej i također uporabom replike Air soft pištolja počinili razbojništvo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.