Home Crna Kronika Uhvaćeni na djelu

Uhvaćeni na djelu

PODIJELITE

Gorička policija 8. prosinca spriječila je dvojicu muškaraca da provale, odnosno izvrše krađu u poduzeću ORYX – grupa u Mičevcu. Oni su prorezali ogradu i ušli u krug tvrtke, gdje su ih tijekom svoje patrole u večernjim satima primijetili policajci kako se kreću oko vozila u dvorištu.

Tom prilikom uhićen je 61-godišnjak iz Zagreba, dok je drugi muškarac uspio pobjeći. Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet i drugog počinitelja. Riječ je o 40-godišnjaku iz Splita. Protiv dvojca će biti podnesena kaznena prijava zbog pokušaja provale.

Tijekom noći s 8. na 9. prosinac nepoznati lopovi provalili su u Konzumovu trgovinu u Turopolju. Provalnici su ukrali cigarete, pivo, viski i vino te se zasladili slatkišima. Šteta je procijenjena na 3 tisuće kuna.

ZA SAMO PET MINUTA OSTAO BEZ AUTOMOBILA

Kao što smo pisali, Iz dvorišta u Josipovićevoj ulici 4. prosinca, između 22,05 i 22,10 sati ukraden je osobni automobil VW Golf. Naime,58-godišnji vlasnik parkirao je vozilo u dvorištu svoje kuće i u njemu ostavio ključ i prometnu knjižicu, što je iskoristio lopov i u samo pet minuta ukrao automobil vrijedan 25 tisuća kuna.

No priča tu ne prestaje, u razmaku od 35 minuta 31-godišnji lopov je s ukradenim vozilom
doživio prometnu nezgodu u Fizirovoj ulici, gdje ga je policija i uhvatila. Nakon uhićenja, Zagrepčaninu je pozlilo i prevezen je u KBC Rebro. Policija sumnja da je tijekom počinjenja kaznenog djela bio pod utjecajem opijata, što će se utvrditi nalazima krvi.

Podsjetimo, u noći s 5. na 6. prosinac u Obrezini je ukraden Golf dvojka u vlasništvu 42-godišnjakinje vrijedan 7 tisuća kuna. Vozilo je bilo zaključano tako da je provalnik najvjerojatnije razvalio bravu na vratima i ušao u njega. Automobil je bijele boje, zagrebačkih registracijskih pločica ZG 811 IM.

– Vozilo još nije pronađeno i za njim se traga – rekao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.