Home Izdvojeno Za udruge koje se bave zaštitom prirode i okoliša Županija daje 250...

Za udruge koje se bave zaštitom prirode i okoliša Županija daje 250 000 kuna

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5 000 kuna, a najveći iznos 40 000 kuna.

PODIJELITE
foto: Mario Žilec

Rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode poduprijet će Zagrebačka županija s 250 000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 19. travnja ove godine.

Na natječaj se mogu javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5 000 kuna, a najveći iznos 40 000 kuna.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te promovirati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada, napominju u Zagrebačkoj županiji. Također, prednost će imati projekti koji nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode) te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2018. godine. Pritom je važno napomenuti da Županija neće dati financijsku podršku za aktivnosti koje se već financiraju iz nekog javnog izvora u stopostotnom iznosu ili se financiraju po posebnim propisima – odnosno kada je u pitanju ista aktivnost, na istom području, u isto vrijeme i za iste korisnike.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša slanjem upita na: m.prce@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr te na brojevima telefona: 01 6311 763 i 01 6311 762.