Home Izdvojeno Udruga VG Dijabetičar održala 6. Izvještajnu skupštinu

Udruga VG Dijabetičar održala 6. Izvještajnu skupštinu

PODIJELITE

Večeras je u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica održana 6. Izvještajna skupština Udruge VG Dijabetičar. Na skupštini su sudjelovali i gosti udruge – Matica i Sindikat umirovljenika te gosti iz Siska, Ivanić Grada, Kutine, Jastrebarskog i Dugog sela. Početak večeri uljepšale su Danice svojim pjesmama.

danice pjevanje dijabetičarUdruga VG Dijabetičar djeluje već pet godina, a svake godine u sklopu Svjetskog dana šećerne bolesti organiziraju besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

– Počeli smo s radom 2010. godine sa 22 člana, a danas ih imamo preko sto. Zapravo se ne hvalimo time jer je sve više dijabetičara. Cilj nam je otkrivati nove dijabetičare, uputiti ih liječniku, raditi edukacije i predavanja kako bi se što više naučilo o toj bolesti. – rekla nam je predsjednica Udruge VG Dijabetičar, Milka Vitez.

capture_001_16022016_200200

Šećerna bolest ili dijabetes poznata je kao ‘tihi ubojica’. Često je teško prepoznati simptome bolesti jer ih nekada uopće i nema. Udruga radi na tome da nauči svoje članove kako živjeti s dijabetesom, što jesti i koliko se kretati.

udruga dijabetičar skupština vatrogasni dom kat d (8)

– Svakog tjedna dva puta imamo vađenje šećera u prostorima Crvenog križa i u Mandis Farm ljekarni. Godišnje obradimo oko četiri do pet tisuća ljudi. Sljedeći veliki projekt Udruge, uz mnoge akcije koje smo do sada organizirali, su Sportske igre u Bizovačkim toplicama gdje će članovi ići na rekreaciju. – dodala je Vitez.

udruga dijabetičar skupština vatrogasni dom kat d (5)

Na izvještajnoj skupštini Udruga je prošla dnevni red, predstavila novu tajnicu te financijsko izvješće nakon čega je uslijedila zabava i domjenak.