Home Izdvojeno U Velikoj Gorici jedan od šest centara sudske prakse u državi

U Velikoj Gorici jedan od šest centara sudske prakse u državi

PODIJELITE

U Županijskom sudu u Velikoj Gorici bit će osnovan Centar sudske prakse. Takvi će Centri djelovati u šest županijskih sudova, od 15 koliko ih ima u Hrvatskoj. Njihov zadatak bit će praćenje, analiza i objava sudske prakse svih hrvatskih sudova, ali i onih koji odlučuju na razini Vijeća Europe i Europske unije. Gradsko vijeće je o tome izvijestila SDP-ova vijećnica Vesna Fabijančić-Križanić, inače članica saborskih odbora za zakonodavstvo i pravosuđe.

fabijančić1– U Saboru je u prvom čitanju Zakon o sudovima prema kojem će u Županijskom sudu Velika Gorica biti osnovan Centar sudske prakse. On će biti jedan od šest županijskih sudova na području Republike Hrvatske u kojem će djelovati Centar sudske prakse  – rekla je vijećnica.

Fabijančić-Križanić ističe kako Velika Gorica postaje centar pravosuđa. Naime, već je odlučeno kako će Županijski sud i Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici postati nadležni za općinske sudove u Velikoj Gorici i Novom Zagrebu, dok svoje područje djelovanja šire i Općinski te prekršajni sud Velika Gorica.

– To je još jedno priznanje sudstvu u Velikoj Gorici. Grad time doista postaje centar pravosuđa u punom smislu, ne samo u Zagrebačkoj županiji, već i šire – zaključila je predsjednica Kluba vijećnika SDP-a.