Home Izdvojeno U UŠ Franje Lučića solistički koncert održat će pijanist Arsen Dalibaltayan

U UŠ Franje Lučića solistički koncert održat će pijanist Arsen Dalibaltayan

PODIJELITE

U utorak u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića nastupa Arsen Dalibaltayan. Riječ je o 14-godišnjem pijanistu, jednom od najuspješnijih glazbenika mlađe generacije koji će održati solistički koncert, a izvest će zahtjevan program iz pijanističke literature različitih stilskih razdoblja.

Arsen svira klavir od šeste godine što nije čudo jer dolazi iz obitelji istaknutih glazbenika. Do 2016. bio je učenik Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu u razredu prof. Jasne Rebe, a trenutno je učenik 2. razreda srednje glazbene škole Pavla Markovca u razredu prof. Rubena Dalibaltayana. – Od 2014. godine također je student Međunarodne muzičke akademije u Liechtensteinu gdje pohađa majstorske tečaje prof. Milane Černjavske i prof. Pavla Gililova. Također je pohađao seminare prof. Grigorija Gruzmana – poručuju organizatori. Dobitnik je brojnih nagrada – prve nagrade na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku 2013. i 2015. te apsolutne prve nagrade na međunarodnim natjecanjima Ars nova u Trstu 2011., i Citta di Gorizia 2010. i 2014.godine. – Pobjednik je međunarodnih natjecanja “Mladi virtuozi” u Zagrebu 2012. i 2014. i “Zlatko Grgošević” 2014., kao i međunarodnih natjecanja za mlade pijaniste EPTA-e u Osijeku 2015. i “Jurica Murai” u Varaždinu 2016 – istaknuli su organizatori.

Tijekom školovanja sudjelovao je na brojnim koncertima, smotrama i festivalima kao solist i uz pratnju orkestra, a u školskoj godini 2015./ 2016. Arsen je postigao veliki uspjeh na renomiranom Međunarodnom natjecanju “Virtuosi di musica” u Usti nad Labemu u Češkoj gdje je osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji, posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela J.S. Bacha te postao apsolutni pobjednik cijelog natjecanja. Tim povodom u studenom 2016. izveo je Koncert za klavir i orkestar Edvarda Griega sa Simfonijskim orkestrom Usti nad Labema.

Program koncerta:

F. Chopin: Etida u c-molu, op. 10 br. 12, “Revolucionarna”
W. A. Mozart: Sonata u D-duru, KV 311 – 1. stavak – Allegro con spirito
F. Mendelssohn: Ozbiljne varijacije u d-molu, op. 54P. Papandopulo: Muzička impresija br. 8

J. S. Bach: Preludij i fuga u Cis-duru, BWV 872 iz druge zbirke “Dobro ugođeni klavir”
F. Chopin: Scherzo br. 2 u b-molu, op. 31
S. Rahmanjinov: Preludij u gis-molu, op. 32 br. 12; Preludij u Es-duru, op. 23 br. 6; Preludij u B-duru, op. 23 br. 2

E. Grieg: Koncert za klavir i orkestar u a-molu, op. 16 – 1. stavak – Allegro molto moderato
Klavirska pratnja: izv. prof. Ruben Dalibaltayan

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.