Home Crna Kronika U Turopoljskom Lugu pronašli 42 biljke indijske konoplje, počinitelji uhvaćeni iz zasjede!

U Turopoljskom Lugu pronašli 42 biljke indijske konoplje, počinitelji uhvaćeni iz zasjede!

Na licu mjesta izuzete su sve stabiljke, koje će biti dostavljene na daljnje kriminalističko vještačenje kako bi se odredila konkretna prisutnost THC-a

PODIJELITE
foto: PUZ, arhiva

Tijekom ovo tjedna gorička je policija dovršila kriminalističko istraživanje vezano za nasad indijske konoplje (marihuane) koja je bila posađena u šumi Turopoljski Lug, koje su primjetili djelatnici Hrvatskih šuma.

Po dovršenom krim istraživanju utvrđeno je da su počinitelji u u razdoblju od mjeseca travnja pa do sredine svibnja u odjelu 110a šume Turopoljski Lug uz obalu rijeke Odre na površini otprilike desetak kvadrata zasadili ukupno 42 stabiljke konoplje tipa marihuana pojedinačnih veličina od 15 do 50 centimetara.

– Policijski službenici su na tom mjestu nasada izvršili opservaciju, te su konkretno danas u jutarnjim satima zatekli dvlojicu počinitelja (’76. i ’74. godište) s područja grada Zagreba, te je nad istima na licu mjesta započeto kriminalističko istraživanje zbog sumnji da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Na mjestu izuzete su sve stabiljke, koje će biti dostavljene na daljnje kriminalističko vještačenje da se odredi konkretna prisutnost THC-a, a protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava po članku 190., kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama’