Home Kultura U tijeku je ljetni literarno-likovni natječaj Gradske knjižnice za učenike osnovnih škola

U tijeku je ljetni literarno-likovni natječaj Gradske knjižnice za učenike osnovnih škola

Iako je Natječaj primarno usmjeren učenicima, sudjelovati mogu svi zainteresirani. Svatko može poslati do dva rada, evo i na koje teme...

PODIJELITE

Gradska knjižnica ovog ljeta organizira literarno-likovni natječaj za osnovnoškolce kako bi motivirali učenike da dio školskih praznika provedu uz knjigu i čitanje te posjet knjižnici gdje mogu posuditi kvalitetnu knjigu i pronaći inspiraciju za sudjelovanje u Natječaju.

Dobrobiti čitanja su brojne. Ne samo da čitanje proširuje rječnik, povećava znanje i potiče na kreativnost, već poboljšava koncentraciju, izražavanje i pismenost. Zadaća knjižničara je poticati čitanje, ali i literarno /likovno izražavanje na temelju književnih tekstova – ističu iz Knjižnice.

Dvije su teme natječaja, evo i koje…

Imate dva izbora, ovisno o preferencijama. Jedna je tema SF priča, a druga omiljeni lik iz knjige. Također na ove teme možete i crtati, a iz Knjižnice su otkrili i što poslani radovi trebaju sadržavati.

  • Radovi mogu biti u fizičkom ili digitalnom obliku
  • Crteži mogu biti crno-bijeli ili color
  • Prilikom slanja fotografija radova preporučamo veličinu do 3 MB (podesite svoj digitalni fotoaparat ili kameru mobilnog uređaja na najveću rezoluciju)
  • Učenik/autor može sudjelovati s najviše dva rada u svakoj temi
  • Učenik/autor odgovara za tekst priče ili sadržaj na fotografiji

Radovi se šalju na:

  • e-mail: ljetni.natjecaj@knjiznica-vg.hr
  • ili na adresu: Gradska knjižnica Velika Gorica / Knjižnica Galženica Zagrebačka 37

Prosudbeno povjerenstvo (žiri) će pregledati fotografije i dodijeliti nagrade. Nagrada je jednogodišnje članstvo u Knjižnici i prigodni poklon paket, a svojim sudjelovanjem u Natječaju učenici/autori organizatorima daju dopuštenje za uporabu radova u promidžbene svrhe, ali ne i za komercijalnu upotrebu.

Organizatori će na temelju prispjelih radova pripremiti izložbu o svom trošku koja će time postati vlasništvo organizatora. Izložba najboljih radova bit će postavljena u izlogu Knjižnice Galženica. Otvorenje iste, kao i dodjela nagrada za najbolje radove održat će se početkom listopada 2022. godine.

Detaljnije o slanju radova proučite OVDJE.