Home Gospodarstvo U poslovnoj zoni Meridian 16 se grade nova skladišta, u planu autobusna...

U poslovnoj zoni Meridian 16 se grade nova skladišta, u planu autobusna linija i nova prometnica

Trenutno je u raznim tvrtkama na području poslovne zone zaposleno oko 1000 radnika, a očekuje se da će tijekom ove godine biti uveden i autobusni prijevoz do Mediriana 16

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Poslovna zona Medirian 16 sve češće uzima pozornost brojnim investitorima. Trenutno je u trećoj i posljednjoj fazi razvoja u kojoj će biti dostupno još oko 300 tisuća novih kvadrata, piše Poslovni dnevnik. Da bi ovo zaživjelo bit će potrebno graditi još dodatnu prometnicu s infrastrukturom. Tek tada će posljednja faza projekta moći biti završena. Ivana Bakunić, direktorica Meridiana 16, za Poslovni navodi da je Grad Velika Gorica u postupku realizacije navedene prometnice.

Trenutno je u raznim tvrtkama na području poslovne zone zaposleno oko 1000 radnika, a očekuje se da će tijekom ove godine biti uveden i autobusni prijevoz do Mediriana 16.

Ove godine na prostor Poslovne zone stiže i novi investitor – Log Expert koji će graditi dodatne skladišne prostore na zemljištu od 90 tisuća metara kvadratnih, a nove objekte gradi i UPS na površini od oko 15 tisuća metara kvadratnih. U planu je i gradnja centralnog objekta M16 koji će imati uslužne sadržaje. Uskoro će gradnju krenuti i Centar toplinske obrade, AGS Zagreb i In Time. Dozvole bi uskoro trebali dobiti i investitori Tahograf i Prahir te se očekuje i proširenje Atlantika.

Poslovna zona vođena je načelima zelene i održive gradnje kao dio strateške odluke većinskog vlasnika Teichmann & Compagnos Property Networks. Radi se i na digitalizaciji Meridiana 16. Bakunić za Poslovni dnevnik zaključuje kako im je vizija stvoriti modernu logističku zonu te biti svjetionik logistike u Hrvatskoj.