Home Izdvojeno FOTO U Parku Franje Tuđmana će se postaviti spomenik Sportskom društvu Radnik

FOTO U Parku Franje Tuđmana će se postaviti spomenik Sportskom društvu Radnik

Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaški

PODIJELITE

Na posljednjoj Sjednici Gradskog vijeća u ovoj godini odlučeno je da se prihvaća inicijativa za postavljanje spomenika Sportskom društvu Radnik u Parku dr. Franje Tuđmana. Predložena lokacija je odabrana zbog blizine bivših objekata i terena sportskog društva. Lice spomenika bit će okrenuto prema zapadu, odnosno, prema pješačkoj stazi.

Samu inicijativu započeo je Ivan Mikulčić u ime “Prijatelja NK Radnika” u veljači ove godine. Dostavio je dokumentaciju i idejno rješenje te je Povjerenstvo prihvatilo navedeno. Idejno rješenje provesti će tvrtka  „KOTA GPN“ d.o.o. iz Velike Gorice.

“Postavljanjem Spomen obilježja želi se označiti prostor na kojem su od 1947. do 1987. godine uspješno djelovali klubovi Sportskog društva “Radnik” ili izvan njega i to: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaški koji su bili nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice.”, navode u tehničkom opisu. Oblikovanje spomenika izradio je akademski kipar Mladen Mikulin. 

Spomenik će se izraditi od visoko poliranog crvenog prvoklasnog granita. Dimenzije baze su 90x110x20cm, natpisnog bloka 70x15x200cm, a na bazi će se nalaziti isklesana lopta sive boje promjera 35 centimetara. Na okomitom bloku ugraviran će biti znak Sportskog društva te tekst “Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: kuglački, nogometni, šahovski, rukometni, stolnoteniski i košarkaški; nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice. Prijatelji NK-a Radnik, Velika Gorica, 2023. godine.”