Home Crna Kronika U novogodišnjoj noći s dva promila u krvi naletio na parkirano vozilo

U novogodišnjoj noći s dva promila u krvi naletio na parkirano vozilo

PODIJELITE

u vremenu od 29. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđena su 22 ciljana prekršaja i to :

-5 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-14 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa”, priopćila je gorička policija.

VIKEND REKORDER NALETIO NA PARKIRANO VOZILO

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Novu godinu. U 5:40 sati ujutro muškarac starosti 24 godine, upravljao je osobnim automobilom krećući se Ulicom Nikole Tesle u Velikoj Gorici, gdje je kod raskrižja sa Ul. Ruđera Boškovića sudjelovao u prometnoj nesreći sa materijalnom štetom, nalet vozilom na parkirano vozilo.

Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,92 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

“Isti nije recidivist, uhićen je, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na općinski sud – prekršajni odjel (proglašen krivim). Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 4 prometne nesreće (sve 4 s materijalnom štetom)”, javljaju iz PP Velika Gorica.

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.