Home Izdvojeno U nedjelju se održava 4. Buševska biciklijada – organizirane su tri rute

U nedjelju se održava 4. Buševska biciklijada – organizirane su tri rute

PODIJELITE
foto: Arhiva

Udruga Moj Buševec, u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica, u nedjelju, 14. svibnja organizira četvrtu po redu Biciklijadu. Ove godine voze se tri rute – rekreativna vožnja, XC utrka Turopoljski lug te Cestovna utrka Buševec.

Cestovna utrka Buševec dužine 55,1 kilometar starta točno u podne u Buševcu. Natjecatelji će proći stazom kroz Podvornicu, Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cvetnić Brdo, Šestak Brdo, te natrag u Kravarsko, Podvornicu i Buševec. Predviđeno trajanje utrke je tri sata i 20 minuta, a kotizacija za ovu utrku iznosi 30 kuna.

U Buševcu, na Trgu seljačke sloge u 13 sati starta XC utrka Turopoljski lug. – Vozi se prema naselju Turopolje i Rakitovcu, a kod kučkog mosta vožnja se nastavlja uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu. Povratak je kroz šumu Turopoljskog luga prema naselju Turopolje sve do cilja u Buševcu – objasnili su organizatori.

Kotizacija za ovu utrku, dugu 35 kilometara, iznosi 30 kuna.

Rekreativna vožnja starta također u Buševcu, na Trgu Seljačke sloge, ali u 15 sati. – Vozi se prema naselju Turopolje, nastavlja prema Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do odredišta u Vukovini. Dolaskom u Vukovinu na igralištu NK Jelačić 15 min. odmor uz sokove. Nastavak vožnje do Alapićeve kurije, razgledavanja parka i unutrašnjosti kurije uz kraći osvrt domaćina – rekli su organizatori.

Dužina staze iznosi 20 kilometara, a predviđeno trajanje vožnje je sat i 20 minuta uz odmor od 10 minuta. Sudionici ove vožnje ne plaćaju kotizaciju. Domaćini ove utrke su MO Vukovina i udruga Vukovina u srcu.

Prijave za utrku se primaju na www.moj-busevec.hr ili od 11 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. Prvih sto biciklista koji se prijave na startu dobivaju na poklon majicu. – Kroz program vodit će vas DJ ŠPIC, a nakon Biciklijade druženje će se nastaviti uz grupu SJAJ. Za sve rute osigurali smo pratnju policije, vozilo za prijevoz bicikla u kvaru (servisno vozilo), putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo s volonterima Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozljeda – poručuju organizatori.

U slučaju lošeg vremena, biciklijada se odgađa za sedam dana.