Home Izdvojeno U nedjelju počinje Festival drvenih kapela Sancta Barbara

U nedjelju počinje Festival drvenih kapela Sancta Barbara

Festival divne glazbe održat će se na nekoliko ambijentalnih lokacija u našem gradu

PODIJELITE

Ambijentalni i već tradicionalni Festival drvenih kapela Sancta Barbara održat će se i ove godine. Na festivalu će se predstaviti biseri tradicijske drvene arhitekture Turopolja, Pokuplja i Moslavine.

Festival će se održati od 27. lipnja do 7. srpnja na nekoliko lokacija u našem gradu: Velikoj Mlaki (Kapela sv. Barbare), Velikoj Gorici, (Kapela Ranjenog Isusa), Donjoj Gračenici (Kapela sv. Fabijana i Sebastijana), Donjoj Lomnici (kurija Modić-Bedeković), Cerju Letovaničkom (Kapela sv. Josipa) i Brestu Pokupskom (Kapela sv. Barbare).

Nastupat će domaći ansambli Cappella Lignum, Cappella Auris, Ars Longa, Camerata Garestin te glazbenici Martin Kutnar, harmonika; Tamara Coha Mandić, flauta, Diana Grubišić Čiković, harfa. Oni će otvoriti festival i tako široj publici pokazati divote naših kapela.

Kako je riječ o turistički izrazito atraktivnoj, a nedovoljno prezentiranoj autentičnoj i vrijednoj kulturnoj baštini, Festivalom drvenih kapela Sancta Barbara – organizirat će se vrhunski glazbeni programi u prostorima koji nemaju kapacitet za veliku publiku, ali zato atraktivnošću programa i prostora u kojima se održavaju mogu angažirati publiku i privući veliku pažnju i na taj način direktno utjecati na razvoj publike kao i na razvoj kulturnog turizma Turopolja, Pokuplja, Posavine i Moslavine“, poručuju organizatori.

U nastavku možete pronaći program: