Home Crna Kronika U istom danu pokušao opljačkati dvije poslovnice Lidla u Velikoj Gorici, zaštitari...

U istom danu pokušao opljačkati dvije poslovnice Lidla u Velikoj Gorici, zaštitari ga zaustavili

PODIJELITE

Gorička policija danas je priopćila da je počinitelj jučer uhvaćen na djelu u Lidlu u Sisačkoj nešto ranije pokušao pljačku u drugoj poslovnici istoga trgovačkog lanca, gdje je primijećen, no pobjegao je.

“Dana 31. siječnja oko 18.45 sati u Velikoj Gorici, u Sisačkoj ulici, u prostorijama trgovačkog društva zaštitari su u krađi artikala zatekli u tom trenutku nepoznatu mušku osobu te ga zadržao do dolaska policijskih službenika. Policijski službenici utvrdili su da se radi o 28-godišnjaku kojeg su priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka jučer.

Gorička policija danas javlja da je isti počinitelj jučer nešto ranije, oko 17:30 istu stvar pokušao napraviti u drugoj poslovnici Lidla u Velikoj Gorici. “Prvo ga je u jednoj poslovnici zaštitar primijetio, pokušao ga zadržati, ali počinitelj mu je pobjegao. Zatim je zaštitar obavijestio kolegu u drugoj poslovnici o događaju, predvidio da bi se zločin mogao ponoviti, i tako se i dogodilo”, kažu iz PP Velika Gorica.

Počinitelj je u drugoj poslovnici pokušao ukrasti robu u vrijednosti od 507,80 eura, s njom u kolicima pokušao izići iz trgovine, no na izlazu je zaustavljen i zadržan do dolaska policijskih službenika.

Radi se o hrvatskoj državljaninu 1996. godište iz Rijeke.

“Jedan i drugi Lidl funkcioniraju na način da imaju jedna vrata za ulazak i jedna vrata za izlazak, i da se u svaki ulazi u predprostor. Natrpaš kolica, pričekaš da netko uđe i izađeš kroz ulazna vrata gurajući kolica. Modus izvršenja je potpuno isti. Takvu situaciju ima i Interspar nasuprot Doma zdravlja. Ista stvar se događa, najviše kaznenih djela se događa u takvim supermarketima”, kažu iz PP Velika Gorica.

Gorički policajci pohvalili su dobra suradnju zaštitara unutar poduzeća Lidl.