Home Izdvojeno U dva dana pet novozaraženih osoba

U dva dana pet novozaraženih osoba

U odnosu na jučerašnji dan još su tri novooboljele osobe

PODIJELITE

Iako je epidemiološka slika cijeli prošli tjedan u našem gradu bila besprijekorna, sa svega jednom zaraženom osobom u skoro tjedan dana, ovih dana ponovo bilježimo porast.

U odnosu na jučerašnji dan još su tri novooboljele osobe, javljaju iz Stožera civilne zaštite. Tako je u našem gradu ukupno zaraženih 34, te još četiri u susjednim općinama.

U Zagrebačkoj županiji 124 zaražene osobe

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim su danom evidentirane 124 osobe kojima je potvrđena bolest
uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više. Do sada je izliječena 21 osoba, a tri su preminule, javljaju iz županijskog stožera.

Na teritoriju cijele Hrvatske trenutačno je potvrđena ukupno 1832 osoba zaraženih koronavirusom, a 615 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo trideset i devet osoba.

Do 4.svibnja produženo ograničavanje okupljanja, rad u trgovini…

Što se tiče mjera prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa popustila je donekle mjera kretanja s propusnicama, pa se tako unutar županije možete kretati bez posebnih propusnica. Osim toga, do 4.svibnja Stožer civilne zaštite produžio je Odluku o mjerama  ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.